Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Сьогодні День бабака .

Отаке ...

 

Stepan75ss

Я от думав , що можуть означати вчорашні обшуки , і тут виявляється , що сьогодні День бабака . "Це ж було вже" (с)

 

Stepan75ss

Відповідно до українських традицій бабак прокидався від зимової сплячки на свято Явдохи (14 березня). Він виходить на світ, свище три рази, а потім знову лягає на другий бік і так спить аж до Благовіщення(с)

Фальшстарт!?

Хоча яка буде погода - цікаво

 

ПБН

Ось, з ВіКі

Коріння традиції визначення погоди за поведінкою тварин притаманне культурам багатьох народів світу. Схожі традиції на День бабака в Європі сягають сивої давнини. Так, ще в Римській імперії 2 лютого відзначали День їжака. Древні римляни будували свій метеорологічний прогноз на поведінці розбудженого їжака, який бачив чи не бачив свою тінь і відповідно реагував[1]. У Німеччині роль їжака відігравав борсук[2]

Вихідці з Німеччини завезли цю традицію до США (зокрема, до штату Пенсільванія). Але роль «головного метеоролога» в Америці перейшла до бабака, бо їжаки та борсуки там не дуже поширені.

 

ПБН

Римський звичай визначати майбутню погоду на початку лютого також перейшов у християнські традиції, адже 2 лютого за Григоріанським календарем святкують Стрітення Господнє. Саме тоді західноєвропейці святкують Candlemas — «День свічок». Згідно з прикметою, якщо 2 лютого погода була ясною і сонячною, друга половина зими буде холодною.

Прошу тапками не кидатись, але на Київщині соьгодні тепло, та соняшно

 

ПБН

Ответ на сообщение пользователя Stepan75ss показать

Я от думав , що можуть означати вчорашні обшуки , і тут виявляється , що сьогодні День бабака . "Це ж було вже" (с)

 

аммиак

Аміаче, сюди про бабаків пиши)

 

Шеф

Мапа сайту Повна версія Оновити