Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Нові аспекти підготовки тренерів за програмою "С-диплом"

1 лютого у Будинку футболу відбудеться семінар за участю представників регіональних федерацій футболу, відповідальних за реалізацію програми "С-диплом".

Даний захід буде присвячено новій програмі підготовки тренерів масового футболу на базі обласних федерацій, яку було затверджено на Виконкомі ФФУ. Необхідність нововведення обумовлена тим фактором, що підготовка фахівців за програмою "С-диплом" є однією з основних тенденцій розвитку освітніх процесів у сучасному футболі. Варто нагадати, що саме навчання тренерів масового футболу − один з ключових аспектів передвиборчої програми президента Федерації Анатолія Конькова.

Програма вже почала діяти: в кожній регіональній федерації визначено керівників програми "С-диплом", котрі будуть відповідати за освіту у сфері футболу свого регіону.

Науково-методичним відділом ФФУ підготовлено нову програму "С-диплом", основою якої є отримання знань з теорії і методики викладання гри в футбол та застосування теоретичних знань на практиці, особливо в підготовці дітей молодшого шкільного віку. Крім того, до майбутнього семінару буде підготовлено методичний пакет документів для регіональних керівників програми, що стануть основною методичною літературою, яка буде використовуватися для навчання тренерів. До переліку навчальних матеріалів увійде також фільм УЄФА, що був знятий за підсумками Євро-2012. Ці матеріали будуть розтиражовані та розповсюджені по всіх обласних федераціях.

Крім того співробітники відділу активно працюють над перекладом та адаптацією різноманітної наукової літератури у сфері тренерської роботи, що також буде використовуватись для підготовки спеціалістів.

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити