Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Der Spiegel: Німеччина відправляє в Україну танки
Автор: Аркадий Капелька

Після місяців дебатів канцлер Шольц вирішив доставити в Україну танки Leopard 2. Про це, як пише Мілітарний, повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

За даними видання Spiegel, до мова йде щонайменше про одну роту танків Leopard 2A6.

Німецькі танки Leopard нібито надійдуть зі складів Бундесверу. У середньостроковій та довгостроковій перспективі інші бойові танки зі складів виробника можуть бути згодом підготовлені до передачі.

Інші союзники, в тому числі зі Скандинавії, також хочуть поставити в Україну танки Leopard 2. Федеральний уряд хоче надати дозвіл на експорт танків які належать іншим державам, наприклад, Польщі.

Рішенню Німеччини передували інтенсивні кількаденні консультації з союзниками, особливо у Вашингтоні. Шольц завжди підкреслював, що він хотів постачати бойові танки лише разом з іншими країнами, такими як США.

Нещодавно з’явились повідомлення про розбіжності між Німеччиною та адміністрацією США, на що Шольц був розлючений внутрішньо.

Також станнім часом урядові партнери Зелених і FDP посилили тиск на Шольца, щоб той постачав Україні бойові танки. Лише нещодавно канцлер вирішив надати Україні бойові машини піхоти Marder

The Wall Street Journal повідомила, що Сполучені Штати розглядають можливість постачання значної кількості основних бойових танків Abrams. Франція також розглядає можливість постачання Україні бойових танків.

Читайте также: 2 самолета, 4 вертолета: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 24.01.23

Тэги:
Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити