Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
У Португалії підтвердили намір передати Україні танки Leopard 2
Автор: Аркадий Капелька

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив у суботу вранці, що країна передасть Збройним Силам України танки Leopard 2. Він також додав, що наразі триває логістична операція з Німеччиною для відновлення деяких танків. Про це, як пише Мілітарний, повідомляє видання Diario de Noticias.

Голова португальського уряду також наголосив, що передача танків Україні не загрожує зменшенню національного військового потенціалу країни з точки зору оснащення бойовою технікою.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб мати можливість відмовитися від деяких наших танків. Я знаю, скільки саме танків буде [відправлено в Україну], але про це буде оголошено у потрібний час", – сказав Антоніу Кошта.

Наразі, за словами прем’єр-міністра, Португалія співпрацює з Німеччиною, щоб "дозволити логістичну операцію з постачання запасних частин для завершення відновлення деяких [бойових] машин, які не потребували ремонту".

Ця логістична операція має на меті надати Україні кілька танків, зазначив Кошта.

Водночас, відповідаючи на запитання про найбільш ймовірний час, коли танки Leopard 2 можуть бути відправлені до України, голова португальського уряду зазначив:

"…рух, який відбувається в Європі, полягає в тому, щоб мати можливість мати всі ці засоби в наявності до кінця березня", – сказав Кошта.

Журналісти зазначають, що деякі з куплених у 2007 році танки Leopard 2 багато років не обслуговуються і потребують ремонту та відновлення.

Однак прем’єр-міністр країни зауважує, що вислів "багато років – це перебільшення".

Нагадаємо, що про намір Португалії відправити Україні основні бойові танки Leopard 2 місцеві медіа повідомляли ще у січні.

Читайте также: Генштаб ВСУ: оперативная информация по состоянию на 18:00 04.02.2023

Тэги:
Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити