Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
ФутБайки. Лазоренко змусив Луческу нервувати
Автор: Артур Малкин

Рівно місяць тому черговий день народження відзначив Вадим Лазоренко. FootBoom пригадує цікаву історію, пов'язану з ім'ям цього фахівця. 

Була в Плисках професіональна команда "Єдність". 2009 року вона, очолювана обдарованим Вадимом Лазоренком, наробила галасу в національному Кубку. Представники затишного села з Чернігівщини дісталися до 1/8 фіналу, де їм у суперники випав "Шахтар", що кількома місяцями раніше виграв Кубок УЄФА. Можете лише здогадуватися, що коїлося в душі Лазоренка, коли він дізнався про результати жеребкування!

Ні, не злякався. Не з тих людей Вадим Миколайович. Хвилювався страшенно - це факт. Бо на кону була репутація не лише його особиста, а й маленького клубу з великими амбіціями. Тим більше, що "під донецький клуб" керівники "Єдності" покращили якість газону, зробили комфортні роздягальні, збільшили кількість місць на трибунах. Одне слово, зробили все найкращим чином, щоб футбольне свято таки відбулося в Плисках. Команді господарів залишалося лише не зіпсувати його. Але як, коли тобі протистоять володарі євротрофею - Ракіцький, Жадсон, Дуляй, Вілліан?..

Вадим Лазоренко пішов на своєрідну хитрість - він не став накручувати гравців, щоб ті, не дай Боже, не перегоріли ще до стартового свистка, а навпаки, напередодні гри дав розгорнуте інтерв'ю "Спорт-Експресу в Україні", в якому на запитання "Що скажете підопічним перед виходом на поле?" відповів коротенькою фразою: "Хлопці, грайте розкуто, нікого не бійтеся та шукайте свій шанс в атаці". 

Не повірите - це спрацювало. "Єдність" у тому матчі виглядала, як учорашній переможець Кубка УЄФА. Коли на 55-й хвилині Наконечний скоротив рахунок до мінімуму (1:2), а невдовзі Полончук потужним ударом перевірив на міцність поперечину воріт Худжамова, на лобі Мірчі Луческу виступили краплі поту. Румунський фахівець занервував - тепер на кону стояла його репутація. Уявіть на хвилиночку, щоб було, якби "Шахтар" закінчив свої виступи на Чернігівщині...

Цього, щоправда, не трапилося. Фінальний свисток Сергія Даньковського зафіксував рахунок 1:3. Для футбольних Плісок - майже перемога. Переповнена арена ще довго скандувала "Мо-лод-ці!". І воно було адресоване не переможцям, а команді Лазоренка. Яка змусила нервувати самих володарів Кубка УЄФА.

Читайте также: Вадим Лазоренко: "Весной "Любомир" будет другим"

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити