Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Для України замовляють 100 БТР Rosomak
Автор: Аркадий Капелька

Для Збройних cил України закуплять 100 бронетранспортерів Rosomak. Відповідне замовлення отримає оборонна промисловість Польщі. Про це сьогодні повідомив польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, пише Мілітарний.

За його словами, закупівлю цих бронемашин для України спільно оплатять Євросоюз і Сполучені Штати.

"Українська армія закупить у нас 100 Rosomak, які виробляються в Семяновіце-Шльонському. Rosomak – це топові бронетранспортери. Ця покупка буде оплачена за гроші ЄС і США", – повідомив Моравецький.

Про це він заявив під час відвідин заводу Zakładach Rosomak S.A., що спеціалізується на виробництві бронетехніки і входить у польську державну компанію Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

"Вчора я отримав замовлення від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на 100 бронетранспортерів Rosomak", – сказав Матеуш Моравецький.

Він також додав, що сьогодні Україна є оплотом свободи.

Rosomak з колісною формулою 8×8 – ліцензійний варіант фінської колісної бронемашини Patria AMV, що виробляється в Польщі як у версії БМП так і БТР, відповідно до контракту від грудня 2002 року.

Бронетранспортером керує екіпаж із трьох осіб, а десантне відділення у кормовій частині машини розраховане на вісім бійців. Десантники залишають БТР через кормові двері або верхні люки. Бронювання корпусу бронетранспортера захищає від куль калібру 14,5 мм спереду та 7,62 – з боків. Машина розганяється до швидкості 100 км/год і може долати водні перешкоди зі швидкістю до 10 км/год.

На базі БТР Rosomak розроблено кілька варіантів різного призначення, які надходять на озброєння польського війська.

Читайте также: США могут выделить Украине новый пакет военной помощи почти на 3 миллиарда долларов

Тэги:
Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити