Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Кєтай
  • Страницы
  • Все
  • 1

Трамп готовится к глобальной торговой войне с Китаем

Трамп обсуждает введение пошлин в размере 60% на китайские товары в случае избрания президентом. Эта мера приведет к «огромным издержкам для США и мировых экономик» и «значительно превысит» последствия торговой войны в первый срок Дональда Трампа.

«Это грозит разрушить и фрагментировать мировую торговлю до такой степени, которой мы не видели уже несколько столетий»

The Economist

Китайский банк Chouzhou Commercial Bank приостановил операции с Россией, пишут Ведомости. Это главный банк для большинства российских импортёров. Менеджеры банка уведомили клиентов о том, что финансовая организация прекратит отношения с любыми белорусскими или российскими лицами. Владелец одной из компаний сообщил, что из-за решения банка у его фирмы уже сорвалось несколько сделок. @banki_oil

Не буду гілку про Карєй. Тому нехай вже тут.

~~~~~~~

Северная Корея могла похитить деньги с помощью хакеров для спонсирования своей ядерной программы

Об этом пишет Reuters, ссылаясь на доклад наблюдателей ООН за санкциями. В результате атак в период с 2017 по 2023 годы было похищено примерно 3 млрд долларов.

The Economist

Коммунист с палкой бьет китайцев по голове – Яковина

https://www.youtube.com/watch?v=MtJ5BvWCUPs

США хотят ввести санкции против китайских компаний за помощь России в обходе санкций

О планах узнал CNBC от источников в Конгрессе. Это первый случай, когда США введут прямые санкции против Китая с обвинениями в помощи. Евросоюз тоже уже готовит санкции против китайских компаний. Сенатор Коннолли намекнул, что строгость рассматриваемых санкций может быть сопоставима с ограничениями на Россию.

Владимир Левченко

США боится потерять зеленую энергетику

“США примут меры, если Китай будет сбывать товары по демпинговым ценам” – FT

Вашингтон предупредил Пекин, что США и их союзники примут меры, если Китай попытается решить проблему избыточных мощностей за счет сбыта товаров на рынках по ценам ниже рыночных.

Китай активно демпингует рынок электромобилей, солнечных и литий-ионных батарей.

The Economist

Відрізняється від попереднього. Але нехай буде.

~~~~~~~

Китайцам "плевать" на санкции

Российские санкционные банки не обнаружили изменений в работе с китайскими коллегами.

Доля отклонений по переводам в китайские China Construction Bank (CCB) и Bank of China (BOC) в Тиньков Банке не превышает 1–2%, оставаясь на уровне предыдущих лет.

Альфа банк также сообщает о сохранении стабильности во взаимодействии с китайскими кредитными организациями, несмотря на наличие европейских и американских санкций в отношении этих банков.

The Economist

Китайские компании начали создавать собственные армии добровольцев, как это было в 1970-х годах. Об этом сообщает CNN.

Журналисты проанализировали сообщения в китайских государственных СМИ и обнаружили по меньшей мере 16 крупных компаний, которые создали собственные военизированные силы за последний год. Подразделения называют отделами народных вооруженных сил, которые состоят из гражданских, которые будут действовать как резервные или вспомогательные силы для Народно-освободительной армии Китая. Их задачами будут от ликвидации последствий стихийного бедствия до помощи в "поддержании социального порядка" и оказания поддержки во время войны.

Отмечается, что эти силы имеют больше общего с Нацгвардией США, чем с ополченским движением, которое относится к частным военизированным организациям. По китайским законам присоединиться к таким подразделениям могут мужчины в возрасте от 18 до 35 лет. Женщины также имеют право присоединиться, но возрастная категория для них не указывается.

По словам аналитиков, создание парамилитарных структур добровольцев является свидетельством обеспокоенности Пекина потенциальными боевыми действиями или социальными беспорядками из-за падения экономики. Не исключено, что это также часть усилий Си Цзиньпина усилить контроль Коммунистической партии над обществом, включая корпоративный сектор.

«Корпоративные ополчения под военным руководством могут помочь Коммунистической партии более эффективно подавлять социальные беспорядки, такие как протесты потребителей и забастовки работников», — заявил Нил Томас, научный сотрудник по вопросам китайской политики в Центре анализа Китая Института политики Азиатского общества.

Отмечается, что несмотря на рост экономики на 5,2% в 2023 году, Китай сталкивается с вызовами:

• рекордное падение рынка недвижимости;

• резкий рост безработицы среди молодежи;

• давление дефляции;

• рост корпоративных дефолтов;

• рост финансовых проблем в местных органах власти.

В гонконгской организации China Labour Bulletin, которая специализируется на отслеживании протестов рабочих в КНР, приводят данные протестов. В 2022 году было 830 случаев протестов или демонстраций, а в 2023 году их количество возросло уже до 1794.

@yigal_levin

Буквально за всем говном в мире щас стоит Китай.

~~~~~~~

Китай: палестинцы имеют право на вооруженную борьбу против Израиля

«В стремлении к праву на самоопределение палестинский народ имеет право на применение силы для сопротивления иностранному угнетению и для завершения создания палестинского государства», - заявил советник по правовым вопросам МИД Китая Ма Синьмин на публичных слушаниях в Международном суде ООН. Он добавил, что «вооруженная борьба за самоопределение не является терроризмом».

AZfront

Бегство богатых китайцев из страны усиливается.

Согласно «Списку богатых людей Китая» за 2023 год, опубликованному Hurun, агентством, которое занимается мониторингом в этой сфере, около 18% из почти 900 долларовых миллиардеров Китая теперь живут за границей, по сравнению с 6% в 2019 году. В 2023 году страну также покинули 1,5% всех китайцев с инвестиционным состоянием более $1 млн.

Менее обеспеченные люди тоже уезжают, часто опасными способами. В 2023 году на американской границе было задержано 53 тыс. китайцев по сравнению с чуть более 1000 в 2018 году. Преимущественно это были люди с высшим образованием.

Всё большему числу богатых и образованных китайцев не нравится происходящее в стране, которое теперь часто называют «сворачиванием китайского НЭПа».

Китайський десант

Нотатки з заднього дивана в автомобілі

Західній цивілізації, як ми її знаємо, можливо приходить кінець. Але зовсім не через загальні туалети, трансгендерів, одностатеві шлюби чи, наприклад, ісламський тероризм.

Незабаром може буде зруйнована основа економічної моделі як Європи, так і Америки.

На цей рік заплановано початок масового експорту китайських електромобілів (ЕМ) (включаючи гібриди) в Європу. А на 25-й - в Америку.

В Китаї цей десант розглядають як національний проєкт з потужною підтримкою Компартії. Як можливо знають мої диваноїди (так я називаю своїх читачів) - за останні три роки в Китаї стався крах сектора будівництва житла. Збанкрутували кілька найбільших девелоперів. А цей сегмент займав в економіці Китаю цілих 29% - ДУЖЕ багато. Практично був головним двигуном економіки! А тепер в кінці 23-го року - він став всього лиш 16% і продовжуе рухатися вніз. І Компартія сказала - ми повинні замістити цей сегмент виробництвом електробатарей, електромобілів (ЕМ) і комп'ютерних чіпів. І плюс AI - ті хто не можуть виробляти нехай програмують! А в Китаї - коли Компартія щось каже - не існує опцій для відповідей. Бізнес сказав "Вже біжимо!"

І на кінець 23-го року сбудував заводів по виробництву ЕМ на третину більше ніж є потреби внутрішнього ринку. Ось наприклад лідер ринку компанія BYD (Build Your Dreams - так невигадливо розшифровується їх назва) продала в 23-му році 3 мільйони ЕМ - а заводи в Китаї у неї на 4 млн. І ось зараз BYD будує нові ЧОТИРИ заводи - в Бразилії, Узбекистані, Таїланді та Угорщині.

До речі - я читав як вони вибирали місце для заводу в Європі і як перемогла Угорщина. Яка змогла надати такі умови (інфраструктуру - для експорту в Європу, робочу силу, податки і змогла прийняти всі необхідні рішення і видати всі ліцензії за три місяці) - що перемогла всіх конкурентів. А поруч будуються два заводи по виробництву електробатарей. Може Орбан і націоналіст, популіст і взагалі редиска - але щось він розуміє в розвитку економіки.

В Китаї вже продається 40% нових машин з батареєю (або повністю електро, або гібриди). Це ДВІ з П'ЯТИ! І ось нещодавно в Китаї вони вивели на ринок нову модель гібрид Qin Plus DM-i за 11 тис доларів!!! Дивіться фото внизу. Зрозуміло - це ціна в Китаї, в Європі буде дорожче (ПДВ, доставка, комісія дилера) - скажімо 17 тис.

Маск (якого ми повинні всі не любити) сказав що він не бачить іншого способу опору китайському імпорту електроавто крім "втручання держави". Інакше каже скоро західної автопромисловості не буде. Він дуже високо оцінює якість нових китайських ЕМ.

До речі, великий інвестор в BYD - це всім відомий Warren Buffet - це серйозна і правильна компанія.

Говорячи про мита - невеликий електромобіль Volvo іншої китайської компанії Geely продається в США за 35 тис доларів. Це з урахуванням встановленої Трампом (і не скасованої Байденом!) мита 25%. І все одно коштує дешевше ніж аналоги американських компаній.

Отже - увесь післявоєний розвиток Європейської та Американської промисловості було побудовано навколо автомобіля. Тому що масове виробництво легкових авто вимагає ВЕЛИЧЕЗНОЇ кількості постачальників: гуми, скла, моторів, сталі, пластику, чіпів. Тому в автоіндустрії та її сателітах в Європі та Америці зайнято мільйони людей. Вони отримують дуже непогані зарплати (в Детройті та інших північних містах США де активні профспілки - почасовка на Ford, General Motors і Chrysler/Stellantis - "великій трійці" - складає 65 доларів!) Всі вони спробували виробляти ЕМ - і всі провалилися. На кожній ЕМ наприклад в 23-му році Ford втрачав 64 тис доларів! По суті на Заході хороші ЕМ виробляє тільки Tesla. Але це преміум-клас. А тут приходять китайці зі своїми супер-дешевими та високоякісними ЕМ.

Європа обговорює введення високіх мит на китайські ЕМ - але це 1) небезпечно - у кількох автовиробників з Європи дуже великий бізнес в Китаї - а Компартія точно відповість 2) суперечить "green agenda" - а "зелене лобі" в Європі може поборотися з автолобі! 3) в Європі достатньо країн де немає автовиробництва - навіщо їм збільшувати інфляцію та захищати німецьку та французьку автопромислову екосистему?

В Америці набагато простіше захистити свій автопром від електро-китайців. Але як справедливо зауважує стаття в New York Times - захист митами завжди призводив до втрати конкурентоспроможності. І це означає що через 5 років в Америці будуть вироблятися погані, дорогі бензинові машини - тоді як у всьому іншому світі переможуть дешеві та якісні ЕМ.

Ну і китайці звичайно теж не дурні - BYD збиралося будувати свій завод в Мексиці та просить усіх своїх постачальників також там поставити заводи. А Мексика входить в зону вільної торгівлі з США та Канадою - так що захиститися від ПОВНІСТЮ мексиканської машини (але за китайськими чертежамі) буде неможливо.

Коротше - я собі купив відро попкорну і думаю що протягом двох років нас чекає шоу за захоплення китайцями авторинків західних країн. Завадити цьому може або диво або наприклад раптовий стрибок в технологіях self-driving cars.

До речі - BYD собі замовили флот для транспортування своїх авто в Європу - 8 кораблів. І ось на початку лютого перший з них завантажив 5 тисяч електромобілів і поплив з Китаю в Голландію. Великий десантний автомобільний корабель (ВДАК)! Так що це реальний десант!

PS Мені дуже подобається, що найбільший внесок у боротьбу з глобальними змінами клімату внесуть не безумна Грета та її ліві друзі, не величезні субсидії в західних країнах на "все зелене" - а технологічний прогрес і вільна конкуренція.

Peter Chernyshov

Раніше - на посаді President у Kyivstar

 

o_chub

Ответ на сообщение пользователя o_chub показать

Китайський десант

Нотатки з заднього дивана в автомобілі

Західній цивілізації, як ми її знаємо, можливо приходить кінець. Але зовсім не через загальні туалети, трансгендерів, одностатеві шлюби чи, наприклад, ісламський тероризм.

Незабаром може буде зруйнована основа економічної моделі як Європи, так і Америки.

На цей рік заплановано початок масового експорту китайських електромобілів (ЕМ) (включаючи гібриди) в Європу. А на 25-й - в Америку.

В Китаї цей десант розглядають як національний проєкт з потужною підтримкою Компартії. Як можливо знають мої диваноїди (так я називаю своїх читачів) - за останні три роки в Китаї стався крах сектора будівництва житла. Збанкрутували кілька найбільших девелоперів. А цей сегмент займав в економіці Китаю цілих 29% - ДУЖЕ багато. Практично був головним двигуном економіки! А тепер в кінці 23-го року - він став всього лиш 16% і продовжуе рухатися вніз. І Компартія сказала - ми повинні замістити цей сегмент виробництвом електробатарей, електромобілів (ЕМ) і комп'ютерних чіпів. І плюс AI - ті хто не можуть виробляти нехай програмують! А в Китаї - коли Компартія щось каже - не існує опцій для відповідей. Бізнес сказав "Вже біжимо!"

І на кінець 23-го року сбудував заводів по виробництву ЕМ на третину більше ніж є потреби внутрішнього ринку. Ось наприклад лідер ринку компанія BYD (Build Your Dreams - так невигадливо розшифровується їх назва) продала в 23-му році 3 мільйони ЕМ - а заводи в Китаї у неї на 4 млн. І ось зараз BYD будує нові ЧОТИРИ заводи - в Бразилії, Узбекистані, Таїланді та Угорщині.

До речі - я читав як вони вибирали місце для заводу в Європі і як перемогла Угорщина. Яка змогла надати такі умови (інфраструктуру - для експорту в Європу, робочу силу, податки і змогла прийняти всі необхідні рішення і видати всі ліцензії за три місяці) - що перемогла всіх конкурентів. А поруч будуються два заводи по виробництву електробатарей. Може Орбан і націоналіст, популіст і взагалі редиска - але щось він розуміє в розвитку економіки.

В Китаї вже продається 40% нових машин з батареєю (або повністю електро, або гібриди). Це ДВІ з П'ЯТИ! І ось нещодавно в Китаї вони вивели на ринок нову модель гібрид Qin Plus DM-i за 11 тис доларів!!! Дивіться фото внизу. Зрозуміло - це ціна в Китаї, в Європі буде дорожче (ПДВ, доставка, комісія дилера) - скажімо 17 тис.

Маск (якого ми повинні всі не любити) сказав що він не бачить іншого способу опору китайському імпорту електроавто крім "втручання держави". Інакше каже скоро західної автопромисловості не буде. Він дуже високо оцінює якість нових китайських ЕМ.

До речі, великий інвестор в BYD - це всім відомий Warren Buffet - це серйозна і правильна компанія.

Говорячи про мита - невеликий електромобіль Volvo іншої китайської компанії Geely продається в США за 35 тис доларів. Це з урахуванням встановленої Трампом (і не скасованої Байденом!) мита 25%. І все одно коштує дешевше ніж аналоги американських компаній.

Отже - увесь післявоєний розвиток Європейської та Американської промисловості було побудовано навколо автомобіля. Тому що масове виробництво легкових авто вимагає ВЕЛИЧЕЗНОЇ кількості постачальників: гуми, скла, моторів, сталі, пластику, чіпів. Тому в автоіндустрії та її сателітах в Європі та Америці зайнято мільйони людей. Вони отримують дуже непогані зарплати (в Детройті та інших північних містах США де активні профспілки - почасовка на Ford, General Motors і Chrysler/Stellantis - "великій трійці" - складає 65 доларів!) Всі вони спробували виробляти ЕМ - і всі провалилися. На кожній ЕМ наприклад в 23-му році Ford втрачав 64 тис доларів! По суті на Заході хороші ЕМ виробляє тільки Tesla. Але це преміум-клас. А тут приходять китайці зі своїми супер-дешевими та високоякісними ЕМ.

Європа обговорює введення високіх мит на китайські ЕМ - але це 1) небезпечно - у кількох автовиробників з Європи дуже великий бізнес в Китаї - а Компартія точно відповість 2) суперечить "green agenda" - а "зелене лобі" в Європі може поборотися з автолобі! 3) в Європі достатньо країн де немає автовиробництва - навіщо їм збільшувати інфляцію та захищати німецьку та французьку автопромислову екосистему?

В Америці набагато простіше захистити свій автопром від електро-китайців. Але як справедливо зауважує стаття в New York Times - захист митами завжди призводив до втрати конкурентоспроможності. І це означає що через 5 років в Америці будуть вироблятися погані, дорогі бензинові машини - тоді як у всьому іншому світі переможуть дешеві та якісні ЕМ.

Ну і китайці звичайно теж не дурні - BYD збиралося будувати свій завод в Мексиці та просить усіх своїх постачальників також там поставити заводи. А Мексика входить в зону вільної торгівлі з США та Канадою - так що захиститися від ПОВНІСТЮ мексиканської машини (але за китайськими чертежамі) буде неможливо.

Коротше - я собі купив відро попкорну і думаю що протягом двох років нас чекає шоу за захоплення китайцями авторинків західних країн. Завадити цьому може або диво або наприклад раптовий стрибок в технологіях self-driving cars.

До речі - BYD собі замовили флот для транспортування своїх авто в Європу - 8 кораблів. І ось на початку лютого перший з них завантажив 5 тисяч електромобілів і поплив з Китаю в Голландію. Великий десантний автомобільний корабель (ВДАК)! Так що це реальний десант!

PS Мені дуже подобається, що найбільший внесок у боротьбу з глобальними змінами клімату внесуть не безумна Грета та її ліві друзі, не величезні субсидії в західних країнах на "все зелене" - а технологічний прогрес і вільна конкуренція.

Peter Chernyshov

Раніше - на посаді President у Kyivstar

Оце дійсно цікаво, як вони будуть автобудівництвом заміщати просто будівництво і валити ринок в Європі.

Мита та субсидії по галузях справді можуть помножити на нуль якщо не всю, то велику частину західної економіки.

Начебто там не лише автобудівництво.

~~~~~~~

Мировые аналитики ожидают скорого повторения «китайского шока» 1990-х и 2000-х годов.

Пекин начал стремительно наращивать темпы экспорта дешевых товаров заграницу, а объемы производства уже превышают показатели, необходимые для внутреннего рынка.

Все это очень похоже на бум китайских товаров в конце 90-х и начале нулевых и экономисты не отрицают повторения ситуации.

Таймс • Новости&Финансы

Муууууууу)))))..

~~~~~~~

Владельцы китайских автомобилей заполонили сервисы из-за постоянных поломок

За последний год стоимость ремонта китайских автомобилей выросла на 10—25%. Владельцы машин записаны в сервисы на недели вперед. При этом сотрудники мастерских не справляются с количеством приезжающих автовладельцев, пишет «Мотор.сру»

Главная проблема заключается в отсутствии кузовных деталей, которых приходится

ждать до двух месяцев. Кроме того, специалисты сетуют на низкое качество бамперов, которые буквально рассыпаются на части. Также мастерам приходится по несколько дней искать причины поломок из-за низкого качества кабелей и разъемов.

Глупо полагать, что компании из Китая поторопятся улучшить качество выпускаемых автомобилей, поставляемых на территорию России. Да, китайские автомобили, поставляемые в РФ, отличаются от поставляемых в ЕС или Австралию, даже если формально это одна и та же модель.

Главная задача китайских автопроизводителей состоит в том, чтобы занять зияющую пустоту на российском рынке.

Качество для этого не нужно: не безрыбье и рак рыба.

Алексашенко

~~~~~~~

Путин и Си - братья по разуму, активно обменивающиеся опытом.

Так, @wsj утверждает, что в сентябре 2022 г. , когда США ужесточили ограничения на экспорт чипов и санкции против китайских технологических компаний, Пекин выпустил Документ 79, который некоторые называют "Delete A", то есть "Delete America". Документ требует от государственных компаний ежеквартально предоставлять информацию о прогрессе в замене иностранного программного обеспечения, используемого для электронной почты, управления персоналом и бизнесом, на китайские альтернативы.

Но в отличие от Путина, который громко декларирует планы суверенизации российского IT-сектора Документ 79 является настолько конфиденциальным, что высокопоставленным чиновникам и руководителям его только и не разрешают делать копии. Согласно этому документу, государственные компании в финансовом, энергетическом и других секторах должны заменить иностранное программное обеспечение в своих ИТ-системах к 2027 году.

Обход системы.

Экспорт Китая в Кыргызстан вырос на 600 % с момента вторжения России в Украину (вверху слева). Экспорт в Казахстан вырос на 120 % (вверху справа), в Беларусь - на 200 % (внизу слева), а в Узбекистан - на 140 % (внизу справа).

Китай не является какой-то нейтральной стороной. Все эти товары, скорее всего, идут в Россию.

BloomEconomy

https://tsn.ua/ukrayina/danilov-emociyno-vidpoviv-...

Що стосується Лі Хуея, я хочу всім нагадати: без нас ніхто нашу долю вирішувати не буде. Ми не дозволимо нікому, жодній країні, без нас, без волі нашого народу щось там вирішувати. І всі спроби, як і намагання нам диктувати якісь умови – ми занадто дорого заплатити за те, що маємо право сидіти за столом і маємо право розуміти, який має бути світ... Якщо хтось вважає, що ми маємо позбавитися своєї території, позбавитися свого суверенітету... своє віддавайте, ми своє віддавати нікому не збираємося і не будемо”, - наголосив Олексій Данілов.

“Я не розумію, хто може нашими територіями, нашими землями отак брати і розкидуватися. Тому що якомусь Хуї, я перепрошую, прізвище як там, або ще комусь там (здалося), що вони мають це вирішувати. Це буде вирішувати народ України на чолі з президентом… Позиція наша доволі проста і зрозуміла... геть з України, а після цього ми будемо з вами починати про щось говорити”, - підкреслив секретар РНБО.

 

nataniel

Усілякі Лі Хуї

https://t.me/chernukhindenis/2179

ТУПОВАТОСТЬ ДАНИЛОВ!!!

ПРЕДЛАГАТЬ НАШ ОТВЕРГ!!!

ХОЧУТ МОЛ НАС КИТАЕЦ!!!

ПОМИРИТЬ БЛЯТЬ НАВЕК!!!

ЛИ ХУЭЯ МУДИЛА!!!

СМЕЛО В ЖОПА ПОСЛАТЬ!!!

А МИНИСТРА ДАНИЛОВ!!!

"ЛИ ХУЁМ" ОБЗЫВАТЬ!!!

ТЫ ХОХЛЫ НЕДОБИТЫЙ!!!

ПОДОНКИ ТУПОЙ!!!

ПРЕКРАТИМ ТОРГОВАТЬ!!!

МЫ С ЕБАНОЙ ТОБОЙ!!!

НЕ ПРИСЛАТЬ ВАМ НИ ДРОНЫ!!!

НИ ЖИЛЕТЫ!!! НИ РУЖЬЯ!!!

ТОЛЬКО ВИРУС КОРОНЫ!!!

И ГОВНО ВЫ ЗАСЛУЖИШЬ!!!

ЧТОБЫ БОЛЬШЕ МИНИСТРЫ!!!

НАС "ХУЯМИ" НЕ ЗВАЛ!!!

БЫСТРО ВЫДАТЬ РОССИЯ!!!

МЫ РАКЕТ САМОСВАЛ!!!

ЧТОБЫ ПО ВАШЕЙ СТОЛИЦА!!!

ПРИЛЕТЕЛИ СНАРЯД!!!

ЧТОБЫ ВАШУ ГРАНИЦА!!!

НЕ СМОГЛИ СОХРАНЯТЬ!!!

ЧТОБ ЗЕЛЕНСКОЕ ВАШ!!!

ВМИГ ОТ УЖАС ПРОДРОГ!!!

НАША РОДИНА ДАТЬ ВАМ!!!

ТОТ ЖЕСТОКОСТЬ УРОК!!!

 

nataniel

Ответ на сообщение пользователя nataniel показать

Усілякі Лі Хуї

https://t.me/chernukhindenis/2179

ТУПОВАТОСТЬ ДАНИЛОВ!!!

ПРЕДЛАГАТЬ НАШ ОТВЕРГ!!!

ХОЧУТ МОЛ НАС КИТАЕЦ!!!

ПОМИРИТЬ БЛЯТЬ НАВЕК!!!

ЛИ ХУЭЯ МУДИЛА!!!

СМЕЛО В ЖОПА ПОСЛАТЬ!!!

А МИНИСТРА ДАНИЛОВ!!!

"ЛИ ХУЁМ" ОБЗЫВАТЬ!!!

ТЫ ХОХЛЫ НЕДОБИТЫЙ!!!

ПОДОНКИ ТУПОЙ!!!

ПРЕКРАТИМ ТОРГОВАТЬ!!!

МЫ С ЕБАНОЙ ТОБОЙ!!!

НЕ ПРИСЛАТЬ ВАМ НИ ДРОНЫ!!!

НИ ЖИЛЕТЫ!!! НИ РУЖЬЯ!!!

ТОЛЬКО ВИРУС КОРОНЫ!!!

И ГОВНО ВЫ ЗАСЛУЖИШЬ!!!

ЧТОБЫ БОЛЬШЕ МИНИСТРЫ!!!

НАС "ХУЯМИ" НЕ ЗВАЛ!!!

БЫСТРО ВЫДАТЬ РОССИЯ!!!

МЫ РАКЕТ САМОСВАЛ!!!

ЧТОБЫ ПО ВАШЕЙ СТОЛИЦА!!!

ПРИЛЕТЕЛИ СНАРЯД!!!

ЧТОБЫ ВАШУ ГРАНИЦА!!!

НЕ СМОГЛИ СОХРАНЯТЬ!!!

ЧТОБ ЗЕЛЕНСКОЕ ВАШ!!!

ВМИГ ОТ УЖАС ПРОДРОГ!!!

НАША РОДИНА ДАТЬ ВАМ!!!

ТОТ ЖЕСТОКОСТЬ УРОК!!!

У, биля...

 

sanyock

Новая колонизация Африканского континента китайскими корпорациями и "частными охранными фирмами", а точнее - армиями: обзор аналитиков DeepState.

Основные особенности ползучей китайской экспансия в Африке:

1) В отличие от РФ, Китай не покупает африканские режимы и их диктаторов. КНР выкупает ключевые отрасли экономики и контроль за критической инфраструктурой континента. Получая таким образом контроль над всеми необходимыми рычагами для управление любыми местными "царьками".

2) В отличие от РФ, Китай не вмешиваться в местные войны/разборки. Если Москва вынуждена постоянно накачивать оружием "своего" диктатора, то Китаю почти безразлична персона потенциального правителя, потому что тот все равно будет зависеть от экономических отраслей, контролируемых китайскими компаниями и их инвестициями. Китайские ЧВК часто не имеют даже стрелкового оружия.

3) В отличие от шумных российских провокаций и свержений местных режимов, о китайских частных армиях в Африке информации почти не поступает. Они сохраняют полную медиа тишину, как один из своих главных приоритетов.

4) В отличие от Москвы, Пекин зачастую "работает чужими руками". Китайские ЧВК в Африке в основном представлены не наемниками, а "инструкторами", которые обеспечивают рекрутинг и обучение местного населения. Китайцы делают ставку на "местные охранные субподряды", нанимая их для выполнения охранных задач. В итоге информационно и юридически в "заварушках" участвуют местные фирмы.

Также вы найдете в материале информацию о масштабах китайских частных армий в Африке; объяснение того, почему эти армии на самом деле не являются частными; и перспективы дальнейшей колонизации континента деньгами и силами КНР.

@yigal_levin

Китай наращивает импорт золота рекордными темпами.

На фоне антироссийских санкций Китай в июле импортировал в 8,6 раза больше необработанного или полуобработанного золота из России. Эксперты отмечают, что эти цифры обозначают важность экспорта золота в Китай, но указывают на то, что «это направление при всей значимости не является главным».

В июле 2022 года Китай импортировал необработанное или полуобработанное золото из России на $108,8 млн, что в 8,6 раза больше, чем в июне ($12,7 млн), и в 50 раз превышает показатель июля прошлого года ($2,2 млн).

BloomEconomy

Жарт зкітайскімі хуями став останнім для Данилова.

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

https://www.radiosvoboda.org/a/news-zelensk%D1%96y...

 

nataniel

Peter Chernyshov

Яка сьогодні найголовніша проблема у світі?

Не війна в Україні, не майбутня велика війна з Іраном, не вибори в Америці!

Всіх турбує ДЕШЕВИЙ експорт з Китаю.

Що сталося в Китаї? Там різко впав ринок житлової нерухомості. Він складав 29% всієї економіки - отже, майже 30% того, що виробляли в Китаї - це були будинки з квартирами для людей. Їх збудували як приблизно на полтора Китаю - стоять цілі міста і райони, де майже ніхто не живе. Люди передоплатили девелоперам - а вони не можуть добудувати, тому руйнуються - зараз по ним підуть вниз банки - які це все кредитували.

Але найголовніше - сповільнився ріст економіки! У цьому році, мабуть, буде 2.5% - вперше за 30 років Китай росте повільніше Америки! І в Китаї немає жодної інфляції - там навпаки ціни або дуже стабільні, або падають. Компартія і особисто Товариш Сі ДУЖЕ бояться повторити приклад Японії 90-х років - де падіння цін на нерухомість вбило всю економіку на 15 років - і тільки ось в кінці 23-го року індекс біржі Токіо знову досяг рівня середини 90-х - отже, дуже великий удар.

Тому Компартія поставила завдання знайти щось, що замінить падіння ринку нерухомості - вони ДО ГОРОБЦЯ бояться, що незабаром економіка Китаю просто зупиниться. І придумали - треба експортувати все, що можливо по всьому світу. Починаючи з електромобілів, електробатарей для них, мікрочипів (Це називається "Три пріоритети Товариша Сі") і закінчуючи холодильниками, килимами, меблями. Так, щоб за дешевими цінами перемогти всіх місцевих (американських, європейських, бразильських тощо) виробників. Купуючи для цього виробництва нафту з Росії, газ в Катара, руду в Австралії і Індонезії, а також їжу у Бразилії та Аргентини.

Здавалося б, чудова новина! Всюди інфляція - а ось китайці такі красавчики приходять і кажуть - «От вам дешеві і якісні товари! Споживайте і радійте!»

Але ні! Вже Міністр фінансів США сказала, що НЕ ПРОПУСТИМО! Вже Європа почала антидемпінгові розслідування проти багатьох товарів з Китаю - а також Індія теж починає.

Я до речі вважаю, що ось це одразу показує, що жодної війни за Тайвань не буде - буде економічна війна за всі ринки світу - дешеві, технологічні і якісні товари з Китаю просто поїдуть скрізь. І якщо Америка може відгородити себе митами - то іншим економікам це буде зробити дуже складно - вони сильно залежать від Китаю. Але подивимось. Навіть Америці буде важко - китайські компанії вже оголосили, що починають будувати заводи в Мексиці - з якою у Америки Зона Вільної Торгівлі...

 

o_chub

Аягаваріііііл (с)

~~~~~~~

Китай помогает России в угрожающих масштабах, в США бьют тревогу

Пекин, углубляя свою поддержку военно-промышленного комплекса России, не только способствует войне в Украине, но и угрожает другим странам. С таким предупреждением выступил государственный секретарь Соединенных Штатов Америки Энтони Блинкен на встрече с министрами иностранных дел Евросоюза и НАТО, пишет Financial Times.

По данным журналистов, он сказал, что Пекин помогает Москве "в масштабах, вызывающих беспокойство".

Речь идет о предоставлении стране-агрессору определенных инструментов и ресурсов, а также о проведении технических экспертиз. Помощь особенно сосредоточена на производстве оптического оборудования и ракетного топлива, а также на космическом секторе РФ.

Россия покупает у Китая микроэлектронику, станки для производства танков, оптику и ракетное топливо, а также геоданные для нанесения ракетных ударов по Украине, пишет Bloomberg

Как пишет издание, ссылаясь на источники, сотрудничество между РФ и Китаем только усилилось в последние месяцы.

Оруэлл Предупреждал

Ответ на сообщение пользователя o_chub показать

Peter Chernyshov

Яка сьогодні найголовніша проблема у світі?

Не війна в Україні, не майбутня велика війна з Іраном, не вибори в Америці!

Всіх турбує ДЕШЕВИЙ експорт з Китаю.

Що сталося в Китаї? Там різко впав ринок житлової нерухомості. Він складав 29% всієї економіки - отже, майже 30% того, що виробляли в Китаї - це були будинки з квартирами для людей. Їх збудували як приблизно на полтора Китаю - стоять цілі міста і райони, де майже ніхто не живе. Люди передоплатили девелоперам - а вони не можуть добудувати, тому руйнуються - зараз по ним підуть вниз банки - які це все кредитували.

Але найголовніше - сповільнився ріст економіки! У цьому році, мабуть, буде 2.5% - вперше за 30 років Китай росте повільніше Америки! І в Китаї немає жодної інфляції - там навпаки ціни або дуже стабільні, або падають. Компартія і особисто Товариш Сі ДУЖЕ бояться повторити приклад Японії 90-х років - де падіння цін на нерухомість вбило всю економіку на 15 років - і тільки ось в кінці 23-го року індекс біржі Токіо знову досяг рівня середини 90-х - отже, дуже великий удар.

Тому Компартія поставила завдання знайти щось, що замінить падіння ринку нерухомості - вони ДО ГОРОБЦЯ бояться, що незабаром економіка Китаю просто зупиниться. І придумали - треба експортувати все, що можливо по всьому світу. Починаючи з електромобілів, електробатарей для них, мікрочипів (Це називається "Три пріоритети Товариша Сі") і закінчуючи холодильниками, килимами, меблями. Так, щоб за дешевими цінами перемогти всіх місцевих (американських, європейських, бразильських тощо) виробників. Купуючи для цього виробництва нафту з Росії, газ в Катара, руду в Австралії і Індонезії, а також їжу у Бразилії та Аргентини.

Здавалося б, чудова новина! Всюди інфляція - а ось китайці такі красавчики приходять і кажуть - «От вам дешеві і якісні товари! Споживайте і радійте!»

Але ні! Вже Міністр фінансів США сказала, що НЕ ПРОПУСТИМО! Вже Європа почала антидемпінгові розслідування проти багатьох товарів з Китаю - а також Індія теж починає.

Я до речі вважаю, що ось це одразу показує, що жодної війни за Тайвань не буде - буде економічна війна за всі ринки світу - дешеві, технологічні і якісні товари з Китаю просто поїдуть скрізь. І якщо Америка може відгородити себе митами - то іншим економікам це буде зробити дуже складно - вони сильно залежать від Китаю. Але подивимось. Навіть Америці буде важко - китайські компанії вже оголосили, що починають будувати заводи в Мексиці - з якою у Америки Зона Вільної Торгівлі...

Якась маячня а не економічна аналітика. Ринок нерухомості обвалився півроку тому і розумні китайці в одну мить побудували заводів, враз наробили дешевих чіпів, батарей і електромобілів - і засипали ними весь світ. Ага.

Батареї і електромобілі виготовляються китайцями вже роками і залежності між падінням ринку нерухомості Китаю і еспортом дешевих ЕА в США і Європу нема. Китай монополіст у виробництві батарей давно, задовго до падіння ринку нерухомості. ЄС самі віддали їм ініціативу з виробництва батарей і самі сформували ринок електричок, впроводжуючи жорсті екологічні номри щодо ДВЗ, відмову від них і стимулювання купівлі електричок різними дотаціями.

 

prepod

Ответ на сообщение пользователя prepod показать

Якась маячня а не економічна аналітика. Ринок нерухомості обвалився півроку тому і розумні китайці в одну мить побудували заводів, враз наробили дешевих чіпів, батарей і електромобілів - і засипали ними весь світ. Ага.

Батареї і електромобілі виготовляються китайцями вже роками і залежності між падінням ринку нерухомості Китаю і еспортом дешевих ЕА в США і Європу нема. Китай монополіст у виробництві батарей давно, задовго до падіння ринку нерухомості. ЄС самі віддали їм ініціативу з виробництва батарей і самі сформували ринок електричок, впроводжуючи жорсті екологічні номри щодо ДВЗ, відмову від них і стимулювання купівлі електричок різними дотаціями.

Проблеми з ринком нерухомості в Китаї почалися, якщо не помиляюсь, ще з початком пандемії ковіду (а про загрози були розмови і ще раніше).

 

o_chub

Китайский монстр пожирает золото

За последние 6 месяцев котировки цен на золото выросли на целых 20%, за последний месяц - на 8%.

Bloomberg пишет, что ЦБ Китая уже 17 месяцев подряд активно покупает золото. Никто на планете не покупает больше драгоценного металла, чем Пекин.

За последние два года импорт золота составит 2800 тонн — это больше, чем весь металл, которым обеспечиваются биржевые фонды по всему миру, или около трети запасов, хранящихся в ФРС США.

Владимир Левченко

Peter Chernyshov

Зараз буду розвінчувати міф - який чомусь дуже глибоко зайшов у свідомість багатьох "людей доброї волі". Мій улюблений економічний блогер Ноа Сміт допомагає мені (ми регулярно читаємо його блог https://www.noahpinion.blog і стаємо розумнішими просто на очах! )

Отже - ось перший графік - на ньому показані військові витрати США в доларах проти аналогічних показників між Китаєм та Росією. Там Америка має близько 740 мільярдів доларів, а Китай має близько 240 мільярдів. Розрив ВЕЛИЧЕЗНИЙ ! Справжні експерти люблять писати: “Військовий бюджет США більший за наступні ДЕВ’ЯТЬ країн загалом! Тому, якщо Америка наш союзник, нам нема чого боятися! "

А ось і диванні знавці - Ной і я, як його старанний студент.

А ми кажемо разом - це все нісенітниця. Тому що два найважливіших фактори не враховуються:

1) Різниця в цінах США та Китаї - зарплати солдат, офіцерів, закупівельна ціна танків, ракет, дронів тощо - в Китаї коштує БАГАТО, НАБАГАТО менше ніж в Америці (зарплати відрізняються в 10 разів - а по техніці та боєприпасам - недарма весь світ намагається виробляти все, що можна виробляти в Китаї - їх рівень цін неможливо побити! )

2) Китай, як справжня комуністична країна, витрачає багато на армію поза бюджетом - тобто потайки. А ось один серйозний американський think-tank підрахував реальні витрати на оборону Китаю (або на майбутню війну - хто як хоче прочитати). І ось що вийшло - якщо порівняти яблука з яблуками (дивіться другу таблицю) США витрачають 742 млрд - а Китай 711 млрд. Я маю на увазі - майже стільки ж.

А якщо врахувати, що США мають дбати про Європу, Україну, Близький Схід та Азію - а Китай дбає лише про Азію - то Китай (так пише наш Think-tank) має серйозну перевагу.

Не скажеш, що політики в Америці про це не знають - ми всі пам'ятаємо, що Трамп постійно кричить і лається на Європу за те, що занадто мало витрачають там на оборону і хочуть кататися як безквиткові "зайці" на американському авіаносці.

А тепер давайте поговоримо про корупцію - тут ми розуміємо краще за американських блогерів - навіть таких розумних як Ной. Зважаючи на гучні історії звільнення та посадки китайських генералів (про це постійно пишуть - а скільки ще не пишуть? ) ) - ми розуміємо, що з корупцією в Китаї все добре. Тобто, вона ВЕЛИКА. І це наш єдиний союзник - цілком можливо, що там просто вкрали частину оборонного бюджету і тоді ситуація не така страшна.

Будемо сподіватися на це! Хай квітне корупція в Китаї!

 

o_chub

  • Страницы
  • Все
  • 1
Мапа сайту Повна версія Оновити