Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
США збираються списати одразу 250 літаків

https://defence-ua.com/army_and_war/povitrjani_sil...

Серед літаків, які хоче списати Пентагон одразу 91 винищувач F-15 включно з версією F-15E Strike Eagle, а ще понад півсотні штурмовиків A-10 та інші машини

овітряні сили США у бюджетному запиті на 2025 фінансовий рік планують списати одразу 250 літаків, про що свідчить проєкт бюджету міноборони США загальним розміром 849,8 млрд доларів. Відповідно до нього загалом американські повітряні сили мають списати 205 бойових, 34 транспортних та 22 учбових літаки. Серед них 65 винищувачів Boeing F-15C/D 80-х років, які збираються замінити на F-15EX. Також на списання планують відправити 26 ударних F-15E перших версій, які новіші за C/D, але використовують двигуни F110-PW-220, а не F110-PW-229. Також на списання планується направити одразу 56 штурмовиків A-10, списання яких доволі давно гальмується Конгресом, попри всі намагання Пентагону зменшити парк цих машин. Зі складу авіапарку також планується винищувачі п'ятого покоління F-22 Block 20, доля яких також нагадує A-10. Бо американські військові говорять про те, що у старій версії Block 20 літак не може виконувати повний перелік бойових завдань, а вартість льотної години становить цілих 75 тисяч доларів. Водночас у Конгресі не хочуть про це навіть чути й вже два роки поспіль відхиляють пропозицію Пентагону. Серед інших бойових літаків, кількість яких не зазначена, фігурує й F-16C/D. Бо серед інших доволі малочисельні та маловідомі літаки, як літак РЕБ EC-130H Compass Call та повітряний вузол зв'язку E-11. Окрім того, під списання має потрапити навіть один стелс-бомбардувальник B-2, яких загалом побудували 21 одиницю. А серед інших типів бойових літальних апаратів затесався HH-60G Pave Hawk - пошукова-рятувальна версія UH-60 Black Hawk. Серед військово-транспортних літаків у повітряних силах США буде скорочено 34 одиниці у типах C-130H, MC-130, танкера C-135R/T й конвертопланів CV-22B. А під 22 учбовими літаками мається на увазі всі Raytheon T-1 Jayhawk.

 

nataniel

Цікава новина, може щось Україні перепаде, аможіт іне перепаде.

 

nataniel

Вони скоріше на металолом все розберуть, ніж нам щось перепаде... бо вони ж не можут так просто передати, це треба різною дроччю займатися, типу спочатку в сенаті голосувати.. ну а далі ми й так знаємо, що буде..

 

lexa29

Вони скоріше на металолом все розберуть

lexa29

13.03.2024 15:41

***

Такто онотак но трішечки нєтак. Тяга присутня.

https://www.pravda.com.ua/news/2024/03/13/7446293/

Близько 290 км: Пентагон може передати Україні ракети ATACMS більшої дальності

Видання The Wall Street Journal повідомило, що американське оборонне відомство відкрите для передачі ATACMS більшої дальності.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на матеріал The Wall Street Journal Деталі: Раніше представники Пентагону наполягали на тому, що Збройні сили США повинні зберегти всі свої ракети великої дальності ATACMS для задоволення власних військових потреб.

Однак зараз американське оборонне відомство відкрите для передачі ATACMS більшої дальності, оскільки тепер військові США можуть використовувати ракети наступного покоління Precision Strike Missile, кажуть американські посадовці. Водночас вони не сказали, чи схвалить передачу ATACMS більшої дальності, ніж Україна вже отримувала, президент США Джо Байден. Нагадаємо, напередодні США оголосили про передачу Україні пакета безпекової допомоги на суму 300 мільйонів доларів – першого у 2024 році – на тлі блокування додаткового фінансування в американському Конгресі. За даними ЗМІ, до нього увійдуть далекобійні ракети ATACMS дальністю до 160 кілометрів.

 

nataniel

Такшо нівсьо так адназначна. Ібо, нуі так даліє.

 

nataniel

F-15 цетіпо МіГ-25 ілікак?

 

nataniel

Ответ на сообщение пользователя nataniel показать

F-15 цетіпо МіГ-25 ілікак?

Хіба 29

 

Olegechek

Ответ на сообщение пользователя nataniel показать

F-15 цетіпо МіГ-25 ілікак?

Скоріше, він до Су-27 ближче

 

Футболела

СУ-27 - відносний свіжак! Лише 85-го року. Міжна брати! Хоча, занашої бідності будь-який літак підійде аби літав, хоч Як-1 чи Ла-5 або навіть ІЛ-2.

 

nataniel

Мапа сайту Повна версія Оновити