Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Директор Національного футбольного музею: "Гра не може існувати без своєї історії"

16 років тому, в лютому 2001-го, у місті Престоні (Велика Британія) був відкритий Національний футбольний музей

National Football Museum — це, по суті, своєрідний храм історії найпопулярнішого виду спорту. Його специфіка в тому, що тут розповідається не лише про літопис футболу Англії, а й про те, як велика гра еволюціонувала у світі.

Заклад працює без вихідних, користуючись величезною популярністю у вболівальників із різних країн. Тут постійно організовуються виставки, експозиції, презентації.

Новий виток життя музею настав влітку 2012 року, коли той переїхав до міста Манчестера. Тут він отримав чудову будівлю модерної архітектури, зі зручною транспортною розв’язкою та просторими залами для експозицій.

УПЛ зуміла взяти коментар у Кевіна Мура (Kevin Moor), засновника, ідеолога й незмінного директора Національного футбольного музею:

— Як Національний музей футболу сприяє популяризації гри загалом і та її англійського різновиду зокрема?

— Ми щороку приваблюємо понад 500-тисячну аудиторію — більше двох мільйонів протягом чотирьох із половиною років, відколи переїхали у Манчестер! Люди дізнаються про історію гри в Англії, про те, як вона розповсюдилася по всьому світу. Ми — міжнародний музей: 35% відвідувачів із-за кордону.

— Наскільки важлива для сучасних любителів футболу історія гри і як можна робити бізнес на цьому інтересі?

— Сучасний футбол, як правило, орієнтований наступний матч. Але історія важлива, нам потрібно знати про гру, як вона еволюціонувала і як може змінитись у майбутньому. Вболівальники дуже цікавляться історією своїх клубів. Футбол не може існувати без своєї історії!

— Що ви думаєте про потенціал подібного музею в Україні?

— Великий, як і повсюди у світі! Це може об’єднати вболівальників, розповісти про історію всіх клубів та українського футболу загалом. Також це буде визначна пам’ятка для іноземних туристів.

Источник: УПЛ
Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити