Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Вадим Костюченко: "Професійні клуби вимагають від юних футболістів "відкріпні" листи з відмовою від компенсації спортшколам"
Автор: Евгений Савчук

Федерація футболу України працює над тим, щоб розробити дієвий та ефективний механізм компенсації професійними футбольними клубами коштів Дитячо-юнацьким спортивним закладам за підготовку юних футболістів. Про це в інтерв’ю офіційному порталу ФФУ сказав перший віце-президент асоціації Вадим Костюченко.

"Ми працюємо над створенням дієвого механізму з виплати професіональними клубами компенсації на користь дитячо-юнацьких спортивних закладів за підготовку юних футболістів. За інформацією, наданою ПФЛ України, з початку сезону-2017/2018 за команди ПФЛ було заявлено близько ста молодих футболістів. Тобто укладено близько ста професіональних контрактів із молодими футболістами. Нагадаю, що зобов’язання сплати компенсації за підготовку виникає саме під час укладання першого професіонального контракту. Але професіональними командами не було здійснено практично жодного платежу за підготовку на користь дитячо-юнацьких спортивних закладів, які готували цих футболістів.

Як це стало можливим, запитаєте ви. Справа в тому, що в Регламенті ФФУ зі статусу та трансферів футболістів є одна норма, яка була прийнята ще за часів управління українським футболом минулого керівництва й яка надає пряме право дитячо-юнацьким спортивним закладам нібито відмовитися від отримання відповідних коштів за підготовку юних футболістів. Саме цю норму беруть за основу професіональні команди, які фактично вимагають від молодих футболістів наявності так званих "відкріпних" листів з обов’язковим зауваженням про те, що дитячо-юнацький заклад відмовляється від компенсації за підготовку. Це виглядає як мінімум незрозуміло, але працює! Саме тому керівництво ФФУ поставило завдання профільним комітетам, а саме: Комітету дитячо-юнацького футболу ФФУ, Комітету ФФУ з питань статусу та трансферу футболістів, Комітету з атестації футбольних клубів, — спільно з УПЛ та ПФЛ України розібратися в ситуації, що склалася, та надати пропозиції щодо внесення змін та доповнень до головного документу, який регламентує механізм виплати компенсації. Також ми маємо на меті закріпити на рівні офіційних документів ФФУ можливість отримання коштів у відсотковому значенні безпосередньо тренерами закладів, які готували юних футболістів. Ця робота триває, і вже скоро ми проінформуємо про її результати", - запевнив чиновник.

Читайте также: Олександр Петраков: "Далі підключимо до збірної України (U-15) гравців "Шахтаря"

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити